Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

LEGEERKLÆRING VIDEREGÅENDE SKOLE

8. desember 2022

Vi skriver i utgangspunktet bare legeerklæring for skolefravær ved sykdom dersom man nærmer seg fraværsgrensen. Dette da vi ikke har kapasitet til å skrive erklæringer for alt sykdomsfravær for alle videregående elever OG det er ikke nødvendig med legeattest før fraværet i ett eller flere fag overstiger 10%. Det er egenandel på 200 kr på legeattest. Dersom man trenger legevurdering pga. sykdom bestiller man legetime som vanlig. 

Link til regelverket:Regler for fravær i videregående

INFLUENSAVAKSINE

20. oktober 2022

Vi har fått levert influensavaksinene, og starter vaksinering 21.oktober.  Vaksinene vi har er forbeholdt personer i risikogrupper (/helsepersonell; se link under). Legene setter vaksine hos dem som uansett har time i tidsrommet. Foruten dette settes det vaksine på laboratoriet, egne timeavtaler for dette. Kontakt resepsjonen via SMS eller e-kontakt, eller timeønske for å få time til vaksinering. Her er mer informasjon:   https://www.fhi.no/sv/influensa/influensavaksine/influensavaksine-risikogrupper/

Det koster 250 kr å sette vaksine hos oss, det inkluderer 88 kr som er det vaksinen koster. Frikort gjelder ikke ved vaksinering (det er ikke dekket av Helfo). 

AVSLÅTT E-DIALOG I FERIER/HELGER ETC.

9. september 2022

Vi gjør oppmerksom på at når den enkelte lege har ferie er e-konsultasjon og e-kontakt slått av.

E-konsultasjon kan også være avslått i helger og når legen har kurs. Man kan da IKKE bruke e-kontakt istedenfor, men må bestille time eller vente til legen er tilbake.

Ved behov for rask legehjelp; vennligst send "timeønske" på HelseNorge eller SMS via Helserespons. Dersom dette ikke er mulig, ring oss.

 

Koronavaksinering

4. mai 2022

Det er nå mulighet for de over 80 år å få 4. dose koronavaksine om de ønsker det. Vi setter i utgangspunktet ikke koronavaksiner her hos oss, det er kun i helt spesielle tilfeller. 

Bergen kommune har samlet informasjon om koronavaksinering på denne nettsiden: 

koronavaksine Bergen kommune 

Koronavaksine dose 3 og oppfriskningsdose

11. januar 2022

Vi viser til Bergen kommune sine sider om koronavaksinering hvor de skriver: "Sjekk nettsiden til ditt fastlegekontor for informasjon om de tilbyr koronavaksine. Fastlegekontorene som tilbyr koronavaksinen vil også informere om hvordan du bestiller time hos dem på sine nettsider.  "

Vi har koronavaksiner hos oss for å vaksinere dem som har vansker med å komme seg til vaksinestasjon/apotek av medisinske årsaker. Vi kan også tilby vaksine til gravide. Dette blir da i utgangspunktet gjort når man er her på time (av annen grunn) uansett. Om dette gjelder deg og du ikke har behov for ordinær time kan du ta  kontakt på e-kontakt på HelseNorge eller SMS for å avklare hvordan vi kan løse dette. Vi har ikke egne vaksinetimer eller vaksineringsdager.